תוכנית דיגיטלית ממירה בגרות בלשון 'עברית בדיגיטלי' (חלוצי הערכה)- 2 יח"ל
הערכה בית ספרית מלאה על תהליכי הלמידה בלשון עברית. התוכנית נלמדת במשך שנתיים (יא'-יב') ובוגריה רוכשים, מעבר ללימודי הלשון, מיומנויות דיגיטליות רבות ומגוונות. התוכנית מתמקדת בפיתוח כתיבה, עבודה על טקסטים מגוונים בנושאים חברתיים ורגשיים. התוכנית בנויה מארבעה קורסים שכל אחד מתמקד בהיבט שונה של השפה:
קורס ראשון – שפה חיה ומתפתחת
קורס שני – השפה ככלי ביטוי ושכנוע
קורס שלישי – שפה ככלי לייצוג עצמי
קורס רביעי – שפה יוצרת מציאות
לימודי היסטוריה בנתיב הדיגיטלי – יהלום
ההוראה ביהלום משנה את תפקיד המורה – לא עוד הקניית ידע אלא הנחייה וליווי אישי של תהליך הלמידה לצד קיום דיונים, חשיבה משותפת והעמקה במסגרת הכיתתית. המורים ביהלום יכולים להתאים את מודל הלמידה לסוגי לומדים שונים ולמרחבי זמן ומקום שונים – מ"כיתה הפוכה" המאפשרת למידה בבית, למידה במרחבים שונים בבית הספר ולמידה בכיתה.
הלמידה ביהלום משלבת למידה עצמית באמצעות קורסים דיגיטליים שפותחו על ידי מטח עבור משרד החינוך עם למידה אישית וקבוצתית במסגרת כיתתית. המורים ביהלום בוחרים את נושאי הלימוד בקורסים השונים בהתאמה ליכולות ולעניין של התלמידים והתלמידות ובהתאם לתוכנית הלימודים.
ההערכה ביהלום היא שילוב של הערכה מעצבת מתמשכת באמצעות הקורסים הדיגיטליים ושל 5-6 אירועי הערכה מסכמת מגוונים לבחירת המורים. אירועי הערכה אלו כוללים חיזוק של המיומנויות הדיגיטליות לצד המיומנויות ההיסטוריות, שימוש נרחב במדיה דיגיטלית ובחינות עם אינטרנט פתוח
תוכנית כתיבה 'מה חושב הנוער'
תוכנית כתיבה, כחלק מלימודי השכלה כללית בשכבה י'. תוכנית זו נועדה לפתח את כישורי הכתיבה וההבעה של התלמידים, תוך דגש על נושאים הרלוונטיים לחייהם. התוכנית מאפשרת לתלמידים לחשוב, להביע דעה ולהשתפר בתקשורת בכתב ובעל-פה. בכיתה ט' יתנסו התלמידים בתוכנית כתיבה דומה 'מה חולם הנוער' אשר מהווה בסיס לתוכנית 'החלום התעסוקתי' שלי שבה התלמידים מפתחים חזון אישי לעתידם המקצועי באמצעות חשיפה לסיפורים מעצימים של דמויות מפתח בחברה ובתרבות הישראלית. המנחים בתוכנית אינם מכתיבים, מסכמים ומלמדים אלא באים לשמוע את דעתם של התלמידים, להקשיב להם באמת ולא מתוך לחץ 'להספיק את החומר', לסייע לנוער לפתח חשיבה ביקורתית באמצעות הקשבה למגוון דעות. מהלך התוכנית בנוי כך שכל שיעור בנוי באופן זהה המקנה ודאות ומשחרר את מחסום הכתיבה. בכל שיעור התלמידים יחשפו לגריין (טריגר), ינהלו דיון כיתתי שמטרתו פיתוח שיח מכבד ותרבות דיון ולאחר מכן יכתבו באמצעות משימת כתיבה המזמנת עיסוק בסוגות כתיבה שונות: סיכום, מכתב, כתיבה נרטיבית, כתיבה סיפורית ועוד.